بازسازی منازل زلزله زده دشتستان به کجا رسید؟
زلزله اخیر دشتستان موجب خسارت های زیادی در سطح شهر و روستاهای این شهرستان شد به طوری که طبق کارشناسی های صورت گرفته 1800 واحد احداثی، 1700 واحد تغییری و 1300 واحد نیازمند دیوارکشی شدند. روند بازسازی در روستاهای زلزله زده به خوبی صورت گرفت به طوری که با پیشرفت فیزیکی 80 درصدی در حال بازسازی می باشند اما متأسفانه...
خبر ساحلی ـ سیده هدیه بیت سیاح: زلزله اخیر دشتستان موجب خسارت های زیادی در سطح شهر و روستاهای این شهرستان شد به طوری که طبق کارشناسی های صورت گرفته 1800 واحد احداثی، 1700 واحد تعمیری و 1300 واحد نیازمند دیوارکشی شدند.
روند بازسازی در روستاهای زلزله زده به خوبی صورت گرفت به طوری که با پیشرفت فیزیکی 80 درصدی در حال بازسازی می باشند اما متأسفانه بنا به دلایلی مشکل بازسازی منازل زلزله زده ی برازجان تاکنون حل نشده است و موانع موجود باعث نارضایتی مردم زلزله زده برازجان شده است.
رئیس بنیاد مسکن شهرستان دشتستان در جلسه ای که به این منظور امروز6 اردیبهشت در محل فرمانداری برگزار شد مهمترین دلایل در عدم پیشرفت بازسازی منازل زلزله زده برازجان را، مسئله بیمه و مبالغ نظام مهندسی دانست.
وی عنوان داشت: پرداخت حق بیمه و بیمه کردن ساختمان از الزامات صدور پروانه ساختمانی است به عبارتی افراد تا ساختمان خود را در برابر بلایای طبیعی بیمه نکنند نمی توانند پروانه ساخت از شهرداری بگیرند و همین حق بیمه موجب شده تا بسیاری از افراد که استطاعت مالی ندارند نتوانند پروانه ساخت بگیرند و منازل خود را بازسازی کنند.
نوروز پور ادامه داد: همچنین مبالغی که جهت بازرسی و... باید به نظام مهندسی پرداخت شود، مبالغ بالایی است که از عهده برخی افراد برنمی آید.
وی با اشاره به اینکه مسائل موجود باعث شده برخی از برازجانی ها از بازسازی و دیوارکشی منازل خود منصرف شوند گفت: پیش از این 660 واحد مسکونی در برازجان نیازمند بازسازی و دیوارکشی بودند اما مشکلات موجود سبب شده تا 220 نفر از بازسازی و دیوارکشی منازل خود منصرف شوند.
شهردار برازجان: در خصوص زلزله، یک میلیارد تومان کمک کردیم
شهردار برازجان در این خصوص گفت: شهرداری برازجان از زمان وقوع زلزله تاکنون کار آواربرداری از 800 واحد مسکونی این شهر را به صورت رایگان انجام داده است که اگر هر واحد را 500 هزار تومان در نظر بگیریم حدود 400 میلیون تومان کار در خصوص آواربرداری صورت گرفته است.
ماشاء اله احمدی افزود: همچنین تمامی مشکلات مربوط به زلزله از قبیل کارشناسی به صورت رایگان از سوی شهرداری صورت گرفت که اگر قرار بود این مبالغ دریافت می شد، مبلغی معادل 600 میلیون تومان درآمد داشتیم اما به دلیل حس نوع دوستی تمامی این فعالیت ها به رایگان صورت گرفت.
وی ادامه داد: علاوه بر این موارد، صدور پروانه های ساختمانی مربوط به منازل زلزله زده با تخفیف 10تا20 درصدی صورت می گرفت.
شهردار برازجان در خصوص بیمه ساختمان ها نیز گفت: بعد ار رایزنی هایی که با مدیرکل تأمین اجتماعی استان بوشهر داشتیم مقرر شد که این بیمه ها با تخفیف80 درصدی صورت بگیرد که این خود کمک بزرگی به مردم بود.
وی بیان داشت: شهرداری ها یک نهاد مردم نهاد هستند که هیچ پشتوانه مالی از سوی دولت ندارند اما با همه ی این مسائل، شهرداری برازجان خود را موظف دانست تا در خصوص زلزله، بیشترین خدمت را داشته باشد به طوری که 560 پروانه ساختمانی و 270 پروانه دیوارکشی را با تخفیف صادر کرد.
نماینده نظام مهندسی برازجان: هزینه ها با تخفیف 50 درصدی دریافت می شوند
نماینده نظام مهندسی برازجان در این جلسه گفت: تمامی هزینه های نظام مهندسی در خصوص پرونده های زلزله زده با تخفیف 50 درصدی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: تا پایان اسفند ماه سال گذشته، با در نظر گرفتن 50 درصد تخفیف مبلغ مشخصی بابت نظام مهندسی از مردم زلزله زده گرفته می شد که این امر حتی تا پایان فروردین سال جاری صورت می گرفت اما از اول اردیبهشت ماه و با توجه به افزایش تعرفه نظام مهندسی، مبلغ مذکور نیر افزایش یافت.
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده ی دشتستان: بازسازی منازل زلزله زده نباید هزینه ای در برداشته باشد
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده دشتستان نیز در حاشیه جلسه در گفتگو با اتحاد جنوب گفت: بزرگترین دغدغه ستاد بازسازی مناطق زلزله زده دشتستان این است که پیش از این در خصوص زلزله های شنبه و حتی مناطق دیگر کشورها، بازسازی منازل به صورت رایگان صورت می گرفت به عبارتی اصلاً مبالغی تحت عنوان حق بیمه، پروانه ساختمانی و نظام مهندسی مطرح نبود.
اما متأسفانه این مسائل در مورد شهر برازجان مطرح شده و همین امر موجب دلزدگی مردم از بازسازی تخریب منازلشان می باشد.