سبد کالای ماه رمضان چه شد؟
حدود یک هفته قبل از ماه مبارک رمضان بود که علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از توزیع بستههای امنیت غذایی قبل از ماه رمضان خبر داد و تنها چند روز بعد از صحبت وی، معاون اول رئیسجمهور دستورالعمل اقلام بسته حمایت غذایی را برای اجرا ابلاغ کرد.
، ربیعی در اطلاعرسانی خود مبنی بر توزیع بسته امنیت غذایی قبل از ماه مبارک رمضان بیان کرد: پیشبینی میشود با توجه به نزدیکشدن ماه مبارک رمضان، این بستههای حمایتی قبل از ماه رمضان در اختیار خانوادهها قرار گیرد که قطعاً میان خانوادههایی که نیازمند باشند این بستهها توزیع خواهد شد.
مطابق با دستورالعمل ابلاغشده از سوی معاون اول رئیسجمهور برای اقلام بسته حمایتی غذایی، قرار است این بسته بین 5/7 میلیون نفر مشمول کمیته امداد و بهزیستی توزیع شود و کمترین ارزش و اعتبار این سبد ۳۰ هزار تومان برای یک نفر و بیشترین اعتبار آن ۱۲۰ هزار تومان برای خانوادههای ۲ نفر به بالا است که این افراد با کسر ۲۰ درصد از ارزش ریالی بسته حمایتی میتوانند پول نقد دریافت کنند. وظیفه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توزیع بسته حمایتی دولت در سال ۹۳ در زمینه اجرا، تامین کالا، تعیین جامعه هدف و توزیع است.
بر اساس این دستورالعمل، بسته حمایت غذایی در سال ۱۳۹۳ به مستمریبگیران و پشتنوبتیهای سازمانهای حمایتی (کمیته امداد امام خمینی وسازمان بهزیستی) تعلق میگیرد که با ضوابط تعیینشده از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (مانند نوع خدمات دریافتی از سازمانهای حمایتی، رتبهبندی استحقاق افراد و خانوارها براساس شاخصهای موجود در سازمانها) حائز شرایط برای دریافت بسته حمایت غذایی تشخیص داده میشوند.
همچنین حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران پیش از ماه مبارک به همه دستگاههای اقتصادی مسؤول تنظیم بازار دستور داد تا شرایطی را فراهم کنند که کالاهای مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان، به وفور در اختیار آنها قرار گیرد و کمبودی در این میان احساس نشود.
با وجود صحبتهای رئیسجمهور و وزیرکار، انتظار میرفت این سبد حداقل بین خانوادههای جامعه هدف که قشر نیازمند جامعه هستند توزیع شود اما در حالی که اکنون حدود ۴ روز از ماه مبارک رمضان میگذرد خبری از توزیع سبد امنیت غذایی نیست.