یادداشت پرآور به مناسبت روز بوشهر
ستاد بزرگداشت روز بوشهر، معاون سياسي امنيتي استانداري به مناسبت فرا رسیدن "هفته بوشهر" یادداشتی به دبیرخانه روز بوشهر ارسال کرد.
در این یاداشت آمده است:
ترديدي نيست كه بوشهر حداقل در خلال پنج هزار سال گذشته يعني از آغاز دوره درخشان ايلامي تا سده هاي آغازين اسلامي همواره از يك سو گاهواره علم و ادب و تعليم و تربيت و از سوي ديگر دروازه ورود دستاوردهاي علمي و فرهنگي همسايگان دور و نزديك به داخل كشور بوده است. از كتابخانه ها و مراكز علمي شهر ليان و رام اردشير گرفته تا دانشگاه سينيز و مهروبان و بالاخره مدارس علمي بندر سيراف همه و همه كانون ادب و محل تبادل انديشه و فرهنگ بوده و همواره همچون گوهري تابناك بر تارك سرزمين هاي شمالي خليج فارس مي درخشيده اند. كتبه هاي ميخي و بقاياي معبد كيريريشا در ليان (سبز اباد و ريشهر) بقاياي كاخ ها و كتيبه هاي هخامنشي در درودگاه و آثار گسترده بندر سيراف همگي گواهي صادق بر اين مدعا هستند.
معماري كم نظير بافت شهري بوشهر با عمارت هاي متعدد تاريخي، مراسمات تماشايي سوگواري مردم در ايام مذهبي ، وجود نخستين آثار حمل نقل هوايي و ريلي ، وجود اولين سينماها، چاپخانه ها باشگاه ها و ورزش هاي جديد، حضور نمايندگي هاي سياسي فرهنگي كشور هاي مطرح قرن نوزدهم و بيستم ميلادي، حضور شخصيت هاي برجسته علمي و ديني همچون سيد جمال الدين اسد آبادي، شيخ حسن آل عصفور، سيد عبداله مجتهد بلادي و بالاخره تاسيس اولين مدارس و مراكز آموزشي از قبيل مدرسه احمديه و مدرسه سعادت در بوشهر و در حال حاضر وجود دانشگاهها و مراكز متعدد آموزش عالي در بوشهر از نشانه هاي بارز اين شكوفايي مي باشند.
مستحضريد كه هجدهم اسفندماه سالروز افتتاح مدرسه تاریخی سعادت در سال ۱۳۱۷ هجري قمري (۱۲۷۸ هجري شمسي) است كه این روز به سبب اهمیت و جایگاه دانش و تعلیم و تربیت و همچنين نقش بسيار مهم این نهاد آموزشی در سیر تحولات فرهنگی استان و كشور به نام روز بوشهر نامگذاری شده است. شگفت انگيز و ستودني است كه چگونه معلمان فرزانه و آگاه به مباني و اصول اعتقادي از طرفي و واقف بر چرخه تحولات علمي و فكري روزگار خود از طرف ديگر توانسته اند متجاوز ار يك قرن قبل اولين مدرسه نظام جديد استان را در منطقه اي از جنوب كشور هم بدون الگوي خارجي و بدون پشتوانه فكري و اجتماعي مركز در دوراني تلخ و ديكتاتوري بوجود آورده و تكامل بخشند. مدرسه اي كه متجاوز از يك قرن است كه بعنوان نگين درخشان آموزش و پرورش استان بوشهر به تعليم و تربيت هزاران متعلم بپردازد. متعلماني كه بسياري از آنها در چند دهه گذشته و حال در گردش چرخ هاي اقتصادي و اجتماعي و بالندگي هاي علمي و فكري كشور خود و نيز در پاسداري از گنجينه هاي فاخر علمي و فكري تاريخ اعتقادي و ملي خود تاثير گذار بوده و هستند. نقش علم و دانش در رشد شهرنشینی غیرقابل انکار است، ضمن اینکه فرهنگ والای این سامان بوده که توانسته بزرگانی نظیر شهید رئیسعلی دلواری را در دامن خود پرورش دهد و باعث بروز افتخاراتی در عرصه های سیاسی، نظامی و علمی شود. با توجه به اینکه روز بوشهر براساس رویدادی علمی – تاریخی بنا شده، تاکیدی بر سابقه علم آموزی ساکنان آن دارد، ضمن اینکه تقارن آن با اسفندماه، شرایط مساعد آب و هوایی بوشهر را برای برگزاری برنامه ها و دعوت از میهمانان فراهم می کند.
بی شک با شناخت ظرفیتها ي بوشهر باید به دنبال راهی برای بیان این ظرفیتها بود تا بتوان نام بوشهر را در سطح ملی بیش از گذشته احیا کرد. ظرفیتهايی مانند سواحل بوشهر در جذب توريست، نیروگاه اتمی، پارس جنوبی، بندر و دریا، گمرک، سابقه مقابله با استکبار، وجود روحیه ولایتمداری و ... از جمله مسائلي هستند كه مي توان با اشاعه آنها بوشهر را در سطح كشور معرفي نمود و در نهایت با بهرهگیری از ظرفیتها و پتانسیلهای استان موجب شکوفايي استان شويم.