یک نماینده به نمایندگان استان بوشهر اضافه خواهد شد
،شهر بوشهر از حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم جدا شده و به همراه شهرهای چغادک و خارگ یک حوزه انتخابیه جدید را شکل خواهند داد.
حجت الاسلام موسوی نژاد نماینده دشتستان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تصویب طرح افزایش یک حوزه انتخابیه به استان بوشهر در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس خبر داد.
ایشان در این خصوص گفت: در جلسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس مصوب شد یک حوزه انتخابیه جدید به استان بوشهر اضافه شود، براین اساس شهر بوشهر از حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم جدا شده و به همراه شهرهای چغادک و خارگ یک حوزه انتخابیه جدید را شکل خواهند داد.
نماینده دشتستان افزود: براساس این مصوبه شهرهای گناوه و دیلم نیز حوزه انتخابیه جداگانه ای خواهند داشت که البته لازم است مصوبه کمیسیون شوراها و امورداخلی در صحن علنی مجلس ارائه و به تصویب نمایندگان برسد.
همزمان با رسانه ای شدن طرح کمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس برای افزایش 20 نماینده به دوره آینده مجلس که یکی از آنها مربوط به استان بوشهر است، زمزمه هایی درباره ایجاد حوزه انتخابیه "بوشهر و تنگستان" مطرح شده است. احتمال این اتفاق برای نخستین بار در سال 87 توسط پایگاه اطلاع رسانی «خلیج فارس» در خصوص تغییر در حوزه های انتخابیه استان رسانه ای شده بود، اما بعدها در مرداد ماه سال 90 لایحه ای از طرف دولت احمدی نژاد که به مجلس ارسال شد، برای افزایش یک نماینده به استان بوشهر، حوزه انتخابیه بوشهر از شهرستان های گناوه و دیلم جدا شد، هرچند این طرح به تصویب مجلس نرسید و اجرایی نشد.
بر اساس این طرح که لایحه یک فوریت افزایش 20 نماینده در مجلس از طرف دولت دهم به مجلس ارسال شد ، قرار بود در استان بوشهر با افزايش يك نماينده به حوزه انتخابيه بوشهر و گناوه و ديلم اين حوزه به دو حوزه انتخابيه زير تقسيم گردد:
الف- حوزه انتخابيه بوشهر شامل شهر بوشهر- بخش مركزي- بخش خارك به مركزيت شهر بوشهر با يك نماينده
ب- حوزه انتخابيه گناوه و ديلم متشكل از شهرستانهاي گناوه شامل شهر بندر گناوه- بخش مركزي- بخش ريگ و ديلم شامل شهر بندر ديلم- بخش مركزي - بخش امام حسن، به مركزيت شهر بندر گناوه با يك نماينده
اما بازهم این روزها زمزمه هایی درباره ادغام بوشهر و تنگستان در یک حوزه انتخابیه در قالب طرح نمایندگان به گوش می رسد. در صورت پیگیری این اقدام، ترکیب حوزه های انتخابیه به شکل زیر خواهد شد:
حوزه انتخابیه بوشهر و تنگستان
حوزه انتخابیه دشتی و دیر
حوزه انتخابیه کنگان، جم و عسلویه
حوزه انتخابیه گناوه و دیلم
حوزه انتخابیه دشتستان
بر اساس اصل 64 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران هر10 سال يك بار با در نظر گرفتن عوامل انساني، جغرافيايي، سياسي و نظاير آنها حداكثر20 نفر نماينده ميتواند به تعداد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي افزوده گردد، که در حال حاضر از آخرین زمان اجرای این قانون، 16سال گذشته و باید از مجلس نهم در این خصوص تعیین تکلیف می شد، ولی وزارت کشور دیر اقدام کرد و مجلس هم به دلیل اختلافات پیش آمده، آن را مسکوت گذاشت.
بر اساس اصل 64 قانون اساسی ۳ شاخص برای تعیین تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه تاثیر دارد. عوامل انسانی (جمعیت)، سیاسی، جغرافیایی (وسعت) و سایر شاخصها در قانون ذکر شده است.
بر این مبنا طبق قانون به ازای هر 150 هزار نفر واجد شرایط رأی، یک نماینده باید در مجلس حضور داشته باشد که با این حساب اکنون باید 500 نماینده در مجلس فعالیت داشته باشند، ولی تعداد آنها 290 نفر می باشد.
گفتنی است پیش از این در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی که 20 نفر به نمایندگان اضافه شده بود، سهم بوشهر یک نماینده و مستقل شدن حوزه انتخابیه "دیر- کنگان" در جنوب استان شد که پیش تر به همراه شهرستان های دشتی و تنگستان یک نماینده در مجلس داشتند.
هم اکنون استان بوشهر چهار نماینده از حوزه های انتخابیه "بوشهر- گناوه- دیلم"، "دشتستان"، "دشتی و تنگستان" و "دیر، کنگان، جم و عسلویه" در مجلس دارد.